Van 1983 tot 1988 volgt Caroline de opleiding Tekenen/Schilderen en Grafiek aan de koninklijke academie beeldende kunsten KABK te Den Haag. Indertijd een wat ouderwetse, degelijke opleiding met veel tekenen naar de waarneming. Stilleven, model- en koptekenen. “Ik kan me nog goed herinneren dat ik met houtskool moest tekenen, op grote vellen. En snel: in een lesuur gingen er regelmatig minstens tien vellen papier doorheen. En ook dat er gezegd werd: niet breien, hele vel gebruiken!”

Eerst begonnen aan de Vrije Academie met modeltekenen en modelboetseren. Later beeldhouwen. Aan de KABK les gehad van Sees Vlag in stilleven en grafiek. Andere leerkrachten waren Marianne Smits (ontwerpen), Alex Baumgartner (vrij schilderen),  Erik de Nie (abstract schilderen). Aan de HMN Utrecht les gehad van Roland Sohier (beeldend kunstenaar van het jaar 2018).

Visie

Tekenen en schilderen doet Caroline dagelijks op haar atelier bij kunstenaarscollectief Artre Hellestraat 24 Amersfoort.
“Ik maak een aantal schilderijen en tekeningen binnen het thema tegelijkertijd zodat ik mijzelf helemaal kan uiten in het scheppende proces.}
Het gaat Caroline hierbij om kleur, ritme, herhaling, vorm en originaliteit.
Caroline schetst zelden maar maakt gebruik van haar eigen verzamelde plaatjes als bronnenboek. Het kunnen koeien, katten, dino’s zijn die zelfstandig of herhaald als patroon in het werkstuk voorkomen. Caroline maakt gebruik van grafische patronen.

Werkwijze
Ik gebruik mijn eigen verzameling plaatjes als bronnenboek, die kunnen ook in mijn hoofd zitten. Het zijn vormen die zelfstandig of herhaald als patroon voorkomen.
Een werkstuk begin ik met een vlak erdeling waarna ik deze ga invullen met vormen die herhaald voorkomen. Vaak maak ik daarna een marmerbad aan zodat het hele vel papier een achtergrond krijgt. Dit doe ik al meer dan twintig jaar zo. Opnieuw worden de vormen van de achtergrond losgemaakt door oi inkt lijnen om de vorm. In eerste instantie wordt daarna de achtergrond wit.
Vaak hoor ik dat ik gevarieerd werk. Dat komt door de brede opleiding en diverse thema’s waarin in mij verdiep. Op een aantal thema’s grijp ik regelmatig terug.

  ” Mijn kracht is dat ik een groot gevoel heb voor lijn en kleur. “